scepi.consulting

Rólunk

A Scepi Consulting Kft. egy 2019-ben alapított egyéni vállalkozásból kialakult cég, mely mostanra 6 mérnök kollégával áll leendő és meglévő ügyfeleink segítségére, a legmodernebb IT megoldások teljes tárházával.

Célunk, hogy az elérhető legmodernebb megoldásokat menedzselten és elérhető áron eljuttassuk minden ügyfelünk részére. Kollégáinkat folyamatosan képezzük (és képzik magukat), hogy az adott problémára a lehető legjobban illeszthető megoldást tudjuk adni, elősegítve a potenciális zsákutcák elkerülését és a gyors megtérülést.

3 fő pillérünk:

Nagyvállalati IT tanácsadás, mind tradícionális, mind felhős technológiákkal

Architektjeink széles körű tapasztalattal rendelkeznek a nagyvállalati IT széles palettáján, nem idegen tőlünk a komplex, sokrétegű IT portfólió. Ügyfeleink között tudhatjuk többek között a Magyar Telekomot, a CHS Magyarországot, de megfordultunk már a Richternél, az OTP-nél és nagyobb multinacionális cégeknél is, mint az AB-Inbev, a Procter & Gamble, vagy a Lexmark. Fő fókuszunk a felhős és automatizációs technológiák bevezetése, fejlesztése, az IT portfólió kialakítása, transzformálása, modern alapokra helyezése. Újabban pedig az AI-ban rejlő lehetőségek minél jobb kiaknázása.

Kis-, közép- és nagyvállalati IoT és automatizációs megoldások

Saját vállalati megoldásaink fő fókusza a vállalatok energetikai és automatizációs igényeinek megvalósítása, továbbfejlesztése, valamint üzemeltetése. Portfóliónkba nagyvállalati architekti tudásunkat szőttük bele, így a legmodernebb technológiákat implementáljuk a minél jobb megtérülés érdekében. Portfóliónk központi eleme a ScepiHome, mely egy okosotthon központ, ami képes aggregálni nagy megbízhatóságú és rendelkezésre állású rendszereket, és kiegészíteni ezeket a modern, olcsóbb technológiákkal, hogy maximális integrálhatóságot nyújtson. Legyen szó PLC-kről, KNX-ről, Loxone-ról, vagy az újabb vezeték nélküli technológiákról, mint a Zigbee, Z-Wave, Matter, esetleg a jól megszokott Ethernet, Wifi, RF433, Infra, Modbus, RS485, mindegyiket könnyedén integráljuk egy felületre, lehetővé téve az end to end kontroll-t. Természetesen minden standard külső integrációt képesek vagyunk megvalósítani. A különálló okosotthon központ mellett egy TekInvest és CHS Energetika kollaborációban megszületett egy okos moduláris energiatároló BE Energy márkanéven mely a ScepiHome szoftverét tartalmazza, amivel a KKV-k teljes energiamenedzsmentje megvalósítható, mivel képesek vagyunk a fogyasztókat akár egyesével is vezérelni. Ezáltal egy áramszünet esetén biztonságban tudhatjuk a termelést és a produktivitást, a fel nem használt termelést eltárolhatjuk, valamint az okos vezérléssel kitolhatjuk a szigetüzemben áthidalható órák számát. A rendszert már felkészítettük a várhatóan 2025-től érkező, piaci árazást követő működésre, valamint képesek vagyunk szoftveres szigetüzemre váltásra galvanikus leválasztással. Mindezt akár mind a három fázison, 10ms-es (szinusz hullámon belüli) szigetüzembe váltással, hogy ne érezze meg egyetlen fogyasztó sem a váltást. A konkrét termékeken felül az okosításokkal kapcsolatos tanácsadást, céges oktatásokat, valamint üzemeltetési szolgáltatásokat is vállalunk. Megoldott többek között a távoli biztonságos elérés, távoli fejlesztés, monitoring, backup, patchelés, verziókövetés, és az AI (ChatGPT) integráció. Szolgáltatásaink kedvezményes havidíjas csomagokban is elérhetők, melyek a csomagok méretének emelkedésével egyre kedvezőbb mérnökóra díjakat tartalmaznak.

Lakossági okosotthon megoldások

Azt valljuk, hogy 20 év múlva már nem lesz olyan, hogy okosotthon. Már csak otthon lesz, ami evidens, hogy okos. Ahogy 20 éve még ritka volt az okostelefon az emberek kezében, ma annyira természetes. Ugyanez a rapid változás fog lejátszódni az okosotthonok terén is, és ennek állunk az élére. Azt valljuk, hogy ma már lehetséges elérhető árakon is igazi okosotthont kialakítani. Mit jelent ez számunkra? Igazi integrált, automatizált otthont, ami azt és akkor tesz, amit és amikor szeretnénk, úgy, hogy nekünk ezzel minél kevesebb dolgunk legyen. Akkor locsoljon annyi mm vizet, és olyan gyakran, amikor kell, ne locsoljon ha eső várható, vagy csak kevesebbet, és küldje haza a robotfűnyírót. Ne fűtsön olyan szobákat feleslegesen amiket nem szeretnénk, de akkorra legyen jó idő amikorra szeretnénk. Húzza fel a redőnyöket reggel (fix időben, napkeltekor, mozgásra, stb.), és húzza le őket naplementekor, viharkor, vagy erős napfénynél a déli oldalon. Kapcsolja le helyettünk a lámpákat, légkondikat, nagyobb fogyasztókat lefekvéskor, és etesse és itassa meg naponta háromszor a kisállatokat. Mondjon egy aranyos mesét a gyereknek lefekvéskor, és válaszolja meg a kérdéseit, magyarul, érthetően. Tegye mindezt egy felületről, lokálisan, integrálva a meglévő okos (és buta) eszközeimet, hogy ne kelljen 10 különböző alkalmazást használnom, amik ráadásul nem is biztos, hogy beszélgetnek egymással. Természetesen legyen meg a lehetőségem felülbírálni mindent, egy akár távolról is elérhető felületről, hogy pl. be tudjam engedni a takarítónőt, vagy fel tudjam fűteni a házat mire hazaérek a nyaralásból.

Ez nem utópia, hetente telepítünk új rendszert sok elégedett ügyfélnek. A megbízhatóságról nagyvállalati tudásunk és maximalizmusunk gondoskodik, és mindnyájan szenvedélyesen hiszünk ebben a koncepcióban.

Lakossági üzletágunkban szintén elérhetők konzultációk, training anyagok, valamint a fent részletezett szolgáltatások, kedvezményes árakon.